Kennis-maken of inschrijven

Onderwijs maak je samen!

Onderwijs maak je samen! Daarom vinden wij het belangrijk dat ouders nauw betrokken zijn bij de school, goed geïnformeerd worden en helpen bij schoolactiviteiten.

 

Persoonlijk gesprekkenplan

Op Robin werken we met een persoonlijk gesprekkenplan. Dit gesprekkenplan is onze leidraad voor de oudergesprekken op school. Na elke afspraak met de leerkacht, wordt direct een nieuwe afspraak gemaakt. 

In het plan worden de volgende gesprekken opgenomen:

  • Minimaal 2x per jaar een driehoeksgesprek (leerling-ouder(s)-leerkracht)
  • Minimaal 1x per jaar een oudergesprek
  • Minimaal 2x per jaar een kindggesprek
  • Op afspraak wanneer wenselijk

Communicatie en informatie

We houden ouders op de hoogte via de communicatie-app Social Schools. Hierop plaatsen we activiteiten, nieuwtjes en oproepen. Ouder(s)/verzorger(s) kunnen via berichten contact hebben met de leerkacht. Maandelijks schrijft de directie een nieuwsbrief met alle belangrijke zaken zoals de schoolontwikkeling.

 

Medezeggenschapsraad (MR)

Een goede school heeft een goede MR. Ouders en leerkrachten kijken samen naar school en de schoolontwikkeling. De MR geeft advies of instemming en is sparringpartner voor de directie. Leden hebben een positief kritische houding ten aanzien van het reilen en zeilen op school.

In de MR hebben 2 leerkrachten en 2 ouders zitting. Zij worden voor een periode van 2 jaar gekozen. Alle schoolaangelegenheden worden in deze raad besproken. De taken en bevoegdheden staan omschreven in een reglement. De directie treedt op als adviserend lid. De vergaderingen zijn openbaar. 

 

Wilt u in contact komen met de medezeggenschapsraad? Neem dan contact op met Yvon Hulst. y punt hulst apestaart scholengroepveluwezoom punt nl

 

Oudervereniging

Robin heeft een actieve oudervereniging. Deze is betrokken bij diverse schoolactiviteiten en helpt mee in het organiseren ervan. Voorbeelden zijn het meehelpen met inrichten van de school rondom een bepaald thema bij een project of feestelijke activiteiten zoals de eerste schooldag, Sinterklaas, kerst, onze nieuwschooljaarsreceptie en het eindejaarsfeest. Wilt u in contact komen met de oudervereniging? Neem dan contact op met Glenn Vieberink. g punt vieberink apestaart scholengroepveluwezoom punt nl

 

> Lees meer over Robin in onze schoolgids.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren