Dagelijkse dingen

Het gebouw 

Het gebouw van de Wensvogel ligt in het centrum van Dieren. Het heeft twee ingangen en een mooi groot schoolplein. De ingang voor kleuters is aan de Patrijslaan. De ingang voor leerlingen van groep 3 t/m 8 is aan de Fazantlaan. In 2012 in een grote verbouwing afgerond.

 

Het speelplein van de Wensvogel is openbaar. Kinderen mogen ook na schooltijd op het plein spelen.

 

 

Tijden

Vanaf 8.15 uur zijn de kinderen welkom op het plein. Om 8.25 uur klinkt de bel en gaan de kinderen naar binnen. In de middagpauze spelen de kinderen een kwartier buiten. Om 14.00 uur is de school uit.

Ouders en kinderen van groep 1 en 2 kunnen elke dag binnenlopen van 8.15 uur tot 8.25 uur. Tijdens de inloop mogen ouders in de klas meehelpen/meedoen met de activiteit van dat moment.

Spreek leerkrachten aan

Wij zijn er voor u én uw kind!

Onze leerkrachten zijn voor schooltijd en in de pauzes allemaal op het plein aanwezig. Heeft u een vraag? Is er iets wat wij moeten weten? Aarzel niet en spreek de leerkracht aan. We lopen niet voor niets buiten.

 

Toezicht

Vanaf 8.15 uur is er toezicht op het schoolplein. In principe lopen alle leerkrachten buiten rond. Dat geldt ook voor de kleine pauze (10.15 uur) en de tweede pauze (12. 15 uur). Bij het uitgaan van school komen alle leerkrachten op het plein.

 

Veilig oversteken

De Geitenbergweg is vorig jaar opgeknapt. Er is een goede oversteekplaats gemaakt voor de school.

 

Fietsen

Op het plein lopen kinderen naast hun fiets. We gaan er vanuit dat kinderen hun fiets in de rekken en op slot zetten.

 

Te laat en dan?

Is de deur van het lokaal al dicht? Stuur uw kind rustig naar binnen zodat de klasgenootjes zo weinig mogelijk gestoord worden.

Vrij snel na de start van de dag gaan de achterdeuren op slot. Via de voordeur kunt u altijd naar binnen, er zit ook een deurbel.

 

Ophalen kinderen groep 1 en 2

Wordt uw kind opgehaald door iemand die de leerkracht niet kent? Geef dat vooraf even door. Gaat uw kind mee met een ouder broertje of zusje? Of mag hij/zij alleen naar huis? Laat ons dat ook even weten.