Kennis-maken of inschrijven

Kinderopvang de Wensvogel

De kinderopvang is onderdeel van Kindcentrum de Wensvogel. Binnen de school hebben we onze eigen groepsruimte die huiselijk en passend is ingericht voor onze peuters. De kinderopvang is beschikbaar voor alle kinderen in Dieren en omgeving. Er is oog voor zowel de wensen en behoeften van kinderen, als die van de ouders. Kom gerust eens langs om kennis te maken en de sfeer te proeven!

 

Kinderopvang

 

Peutergroep

De peutergroep is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend gedurende de 40 schoolweken. Er is per dagdeel plaats voor maximaal 16 kinderen tussen 2 en 4 jaar oud, onder begeleiding van 2 gediplomeerde medewerkers, conform de Wet Kinderopvang. 

De peuters komen minimaal één dagdeel per week, van 8.15-12.15 uur naar de peutergroep. VVE-geïndiceerde kinderen komen tot 4 ochtenden per week naar de peutergroep, hiervan worden het 3de en 4de dagdeel volledig door de gemeente vergoed. 

 

Ochtendindeling en activiteiten

We werken bij de peutergroep in thema’s volgens een speciaal ontwikkelde methode: Piramide. Hierdoor kunnen ook VVE- geïndiceerde kinderen bij onze peutergroep terecht. Op een ochtend ondernemen wij verschillende activiteiten in vaste volgorde. Zo zingen we liedjes in de kring, gaan wij knutselen en doen we spelletjes en maken puzzels. Dit gebeurt spelenderwijs en in een ongedwongen sfeer, waarbij kinderen worden gestimuleerd om mee te doen! Naast de vaste activiteiten is er natuurlijk ruimte om vrij te spelen met blokken, duplo, treinrails, in de poppenhoek of samen met de leidster een boekje te lezen. Tijdens het buitenspelen verblijven we op het kleuterplein. Naast het spelen in de zandbak zijn er fietsjes en ander buitenspeelmateriaal voor de peuters beschikbaar.

 

Sommige (vaste) activiteiten worden in samenwerking met organisaties van buitenaf verzorgd. Zo komt er iedere maandagochtend een gymleerkracht van GymKids voor een peutergymles en geeft een kinderyogadocente eens per twee weken een peuteryogales. Vanuit de bibliotheek komt er tweewekelijks een vrijwilliger voorlezen aan de peuters en een onderwijsassistent van de Wensvogel geeft om de week een muziekles in de peutergroep. 

Er vindt daarnaast veel uitwisseling en samenwerking plaats met de naastgelegen kleutergroep. 

 

Kinderopvangtoeslag en Gemeentelijke Peutersubsidie

Een deel van de kosten kan worden vergoed via Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of Gemeentelijke Toeslag van de gemeente Rheden.

Bij recht op Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke teruggave van een deel van de opvangkosten mogelijk. Op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening doen om te zien hoe hoog de Kinderopvangtoeslag in uw situatie ongeveer zal zijn. Tevens vindt u daar de voorwaarden die gelden om in aanmerking te komen voor Kinderopvangtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag, dan is doorgaans de regeling via Gemeentelijke Peutersubsidie van toepassing. In dat geval hoeft alleen een inkomensafhankelijke ouderbijdrage betaald te worden. 

Opvang button

 

 

Kinderopvang de Wensvogel                                                                      

Tel: +31 633 977 633 of 0313 - 414 874

kinderopvangdewensvogel apestaart gmail punt com

 

 

Aanmeldformulier peutergroep

 

InspectiePG

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren