'Ik, jij, wij'

‘Ik, jij, wij’ gaat onze leerlingen helpen om zelfbewust te zijn en om goed samen te werken. Hoe dat gaat? De ‘ik’ maakt zelfbewust, het nodigt uit om actief mee te doen. De ‘ik’ stimuleert je om te bedenken wat jíj wilt, wat jíj kunt bijdragen.

 

Vervolgens ga je dit verder verkennen, via open vragen aan de ander. Je maakt er actief ‘jij’ en ‘wij’ van dus. Dat kan je natuurlijk doen binnen en buiten de klas. En met ouders.


De Wensvogel geeft vleugels aan talent

Op Vrijdag 20 maart gaat het IK-JIJ-WIJ filmpje van scholengroep Veluwezoom in première. Dit gebeurde op alle elf scholen op het zelfde moment. Zo'n 1800 kinderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal, en veel van hun ouders, hebben tegelijkertijd naar dit filmpje gekeken.

 In de week voorafgaand aan deze spectaculaire première, de week van het openbaar onderwijs, spreken en werken de kinderen op school bovendien over wat voor hen IK-JIJ-WIJ inhoudt.

 IK-JIJ-WIJ krijgt op alle scholen van de scholengroep steeds meer vorm, steeds meer projecten worden op de IK-JIJ-WIJ wijze aangepakt.

IK-JIJ-WIJ, ‘omdat we het samen doen’ staat voor:  samen met kinderen, ouders en  omgeving werken aan een goede, fijne school waar ruimte is voor elkaars ideeën en opvattingen. Een school waar mensen zich welkom en gehoord voelen.

Een school die midden in de samenleving staat.


IK-JIJ-WIJ, Omdat we het samen doen!


Zo zien wij het

Xandra Baas
"Zet je talent in voor jezelf en voor en met elkaar. Dan krijg je een heleboel voor elkaar!"
Xandra Baas, de locatieleider
Aniëlle Radder
"Alles in de Wensvogel ademt ‘ik, jij, wij’: het beleid, de mixmiddagen, de wenslessen. Daar heb ik wat mee."
Aniëlle Radder, voorzitter van de ouderraad